Delen

Terugblik op geslaagde wijksafari in Sittard Oost

Op een stralende zondagmiddag kwamen meer dan 55 organisaties en talloze buurtbewoners samen voor de Wijksafari in Sittard Oost. Het is een mooie mogelijkheid om organisaties te ontmoeten die actief zijn in de wijk op het gebied van gezondheid, welzijn, leefstijl en participatie. Het evenement ontpopte zich wederom tot een creatieve hotspot, waar inwoners, beroepskrachten en vrijwilligers spontaan kennismaakten met elkaar en diverse organisaties. Stichting Mentorschap Limburg was op de safari aanwezig met een speciale stand om mensen kennis te laten maken met haar diensten ten gunste van de gemeenschap.

 

Waardevolle gesprekken

De Wijksafari is ontstaan uit de behoefte om de verbinding in de wijk te versterken. Een belangrijk doel is om beschikbare diensten van verschillende organisaties op interactieve wijze onder de aandacht te brengen. Stichting Mentorschap Limburg is een goed voorbeeld van een organisatie die belangrijke diensten in de wijk verzorgt. De stichting zet zich in voor mensen die niet meer goed in staat zijn om zelfstandig beslissingen te nemen over hun persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. De vertegenwoordigers van de stichting hebben tijdens de safari waardevolle gesprekken gevoerd, nieuwe inzichten verkregen en nuttige contacten gelegd voor toekomstige samenwerkingen.

 

Met riksja naar Schwienswei

Het evenement was goed georganiseerd en bood tal van interactieve activiteiten, die goed in de smaak vielen. Bezoekers konden onder andere hun eigen smoothie maken door te fietsen,  mentaal speeddaten of genieten van rolstoeldansen. Het programma bood hiernaast een unieke kans om met riksja’s naar het natuurgebied de Schwienswei te reizen. Op deze luisterrijke plek, die ook wel de groene long van Sittard Oost wordt genoemd, genoten de deelnemers van verse honing van lokale imkers.

 

Wijksafari & gemeenschapsgevoel

Dankzij de wijksafari ontstond een mooi platform, waar bewoners, vrijwilligers en professionals elkaar ontmoetten. Het gemeenschapsgevoel werd duidelijk versterkt en er ontstond ook een beter zicht op de diverse ondersteuningsnetwerken die in de wijk beschikbaar zijn. 

Het was een middag vol positieve energie en creativiteit die de veelzijdigheid en kracht van Sittard Oost belichtte. Stichting Mentorschap Limburg ziet uit naar de nieuwe safari in 2025 en blijft intussen iedere dag gemotiveerd werken aan verbondenheid en een optimale dienstverlening.